Tillykke med din nye hvalp

Læs om FT Cockeren her (klik) 

10 gode råd (Klik) 

Vi skal som hundeejere gøre alt for at give hvalpene den bedste start på livet.

Der opstår mange spørgsmål omkring hvalpen når den bliver afhentet og efter at man er kommet hjem med den. Måske du kan finde et svar her på siden. Men du er også altid velkommen til at ringe til os hvis du har spørgsmål om hvalpen. 

Hvalpene får udelukkende modermælk til de er 3-4 uger - herefter suppleres med Profine Puppy Chicken. Når hvalpene tages fra tæven får de udelukkende hvalpefoder.

Når hvalpen forlader os (8 uger) fodres tre gange daglig. Senere (når hvalpen er ca. 12 uger) anbefaler vi at gå over til to gange daglig fodring

Når hvalpen er udvokset (ca. 1 år) skiftes til fodring med foder til voksne hunde, og fodringen kan nedsættes til en gang dagligt.

Til at begynde med har hvalpen et dagligt forbrug på ca. 100 - 150 gram som fordeles på det daglige antal fodringer. Men brug hvalpens foderstand som bedste indikator til at regulerer mængden. Der kan værre stor forskel på hvor meget en hvalp kan omsætte. Alder, størrelse, køn og aktivitet er nogle af de faktorer der spiller ind på mængden. Se i øvrigt på posen, hvad producenten anbefaler. Og sidst men ikke mindst se på hvalpen, den må ikke blive fed og ikke for tynd.

Af hensyn til hvalpens vækst og trivsel, er det vigtigt at fodre med hvalpefoder af høj kvalitet, og som indeholder den korrekte sammensætning af de nødvendige vitaminer og mineraler.

Vi anbefaler at hvalpen fodres med hvalpefoder så længe hvalpen vokser. Derefter skiftes til et godt foder til voksne hunde.

Fodret serveres tørt med adgang til masser af rent frisk vand.

Hvalpen får tilbudt foderet og efter 10-15 minutter fjernes skålen igen. Hvalpen vil da normalt have spist op. Det er en dårlig vane at have foderet stående hele dagen. Husk den besørger som den spiser.

Hos os er hvalpen dyrlægekontrolleret, vaccineret og chipsmærket i 7. uge. Og skal revaccineres når den er 12 uger, eller der skal gå mindst 4 uger efter første vaccination til revaccination. Derefter skal den vaccineres en gang årligt.

Der medfølger sundhedsbog og stambog på hvalpen. I sundhedbogen er der notater vedr. sundhedstjek, ormekur og vacc. samt chipsmærkning. Overskydende labels med stregkoder fra chipsmærkningen ligger i sundhedsbogen.

Hvalpen er stambogsført i Dansk Jagthunde Register 

Lad aldrig hvalpen arbejde eller træne mere end den selv har lyst til, og stop medens hvalpen endnu syntes det er sjovt. Det er vigtigt at hvalpen får ro til at sove og hvile sig mellem aktiviteterne. Og husk på at hvalpen nu skal til at lære rigtig mange ting - som alm. dagsrytme i det nye hjem, renlighed, indkald med navn bare for at nævne nogle af de simple ting.

Er der ingen hvalpe kursus på det tidspunkt som du har købt din hvalp, er der tre ting du bør lære din hvalp.

  1. Apportering af tennisbold - 2-3 gange og stop mens hvalpen syntes det er sjovt.
  2. Hjemkald med fløjte - 2 korte bib.
  3. Sit på fløjt - 1 bib.

Ros hvalpen når den gør det rigtigt og ignorer hvis den gør det forkert. Skæld ikke hvalpen ud, men opbyg tillid og kontakt. 

Se i øvrigt mere om træning på vores side om træning. 

Der er købsgaranti på hvalpen.

Hvis I er i tvivl om noget, eller blot vil fortælle om hvalpen, må I altid gerne kontakte os.

Held og Lykke med din FT Spaniel